Milieubewust & MVO

Recycling

De houtverwerking laat altijd wat spaanders achter. Natuurlijk zijn ook niet alle pallets meer geschikt om weer in omloop gebracht te worden.

Al het houtafval wordt daarom door ons verzameld in grote afvalcontainers, waarin dit hout samengesperst wordt en afgevoerd naar houtverwerkende bedrijven, waar het verwerkt wordt tot biomass-pellets of spaanplaat teneinde weer aangeboden te kunnen worden op de markt.

Papier, karton en restafval wordt gescheiden en metalen worden apart opgehaald. Dit alles in ons total-recycle-policy.

Controle in-en extern

Onze vrachtwagens rijden allen met toegevoegde Add-Blue, waardoor de uitstoot gereduceerd wordt en het verbruik verminderd. Tevens worden de chauffeurs van Be-Pall allen continu bijgeschoold, zo ook in zuinig rijden. Be-Pall heeft gekozen voor, inmiddels drie, LZV-gekeurde vrachtwagens, waardoor de millieubelasting met meer dan 1/3 omlaag gebracht wordt.

Naast deze maatregelen heeft Be-Pall gekozen voor een strenge controle op schimmel- en ongediertebestrijding. Om dit zo millieuvriendelijk mogelijk te doen heeft zij ervoor gekozen een extern bedrijf minimaal 10 controles per jaar uit te laten voeren op haar terrein en in de loodsen. Waar nodig worden direct maatregelen genomen zonder giftige en millieubelastende middelen in te zetten.

Offerte? Bel 0320 - 23 49 40